12 maj 2019
18:00

Unbyns IF

Referat: Alviks IK2 - Unbyns IF

Äntligen dags för seriepremiär - borta mot Alvik 2. Dock var det nära att den aldrig blivit av eftersom det myckna regnandet gjorde oss tveksamma om vi kunde genomföra matchen. Dock höll sig kung Bore borta under matchen så allt gick bra med vädret.
Vi startar med Humlan i mål. Backlinje fr.v. Kris, Werme, Blurk, Filip. På mitten har vi Adde och Toni, med Simon framför. Framåt fr.v. Martin. Macke, Tong. Avbytare Robbs, John S, Felix, Bulan och Patrik.

Matchen börjar jämnt ute på planen, dock inget skönspel. Vi skapar några bra chanser med snabbhet framåt, men dom har en följsam backlinje. Macke har flera bra chanser men bollen vill inte in. i 40:e kan vi så ta ledningen då Tong kan kliva in med bollen bra, och sen leverera över till Macke som gör 0-1. Bra aktion av två av våra nyförvärv inför säsongen.
Vi är väl inte riktigt nöjda med vårt eget spel, men Alvik har inte haft något skott på mål så försvaret såg stabilt ut.
I andra går spelet lite upp och ned. I perioder spelar vi ganska bra, men sen kommer perioder med sämre spel. Alvik skapar lite fler chanser, men vår backlinje fortsätte spela stabilt. Vi har fortsatt en del chanser, där det flera gånger är millimeter till att vi får touch och kan vi´komma förbi deras keeper. Sista 20 så skapar dom två högkaratiga chanser som Humlan kan rädda med fina reflexer.

Humlan har långa stunder inget att göra, men sen kommer två blixträddningar. Backlinjen stabil med ramstarkt spel av all som spelar där. Felix kommer in och gör debut och visar fin teknik. MItten bra långa stunder där Adde vinner MOTM efter en riktig krigarinsats. Toni ser riktigt bra ut och driver passningsspel. SImon skapar en hel del framåt. Framåt har vi speed men kommer inte riktigt till avslut, men många matcher kvar.
Filip vinner försvarsvanten (nyinrättat pris). Tong bjuder på pizza...
Skönt med 3p även om vi kan bättre. Alvik stod upp bra och blir att räkna med i serien